Wachtwoord vergeten
Vul je email in en dan krijg je van ons een link om een nieuw wachtwoord aan te maken
close
Inloggen
Log in om jouw persoonlijke gegevens te zien
Wachtwoord vergeten
Vul je email in en dan krijg je van ons een link om een nieuw wachtwoord aan te maken

Om optimaal te genieten van die zonnige, warme dagen verdient jouw nieuwe Lanterfant® af en toe wat aandacht. Jouw loungeset is een stijlvolle en comfortabele aanvulling zijn op je buitenruimte. Om ervoor te zorgen dat jouw tuinset er het hele jaar goed uit blijft zien en goed blijft werken, adviseren we je om gebruik te maken van onze onderhoudsproducten. Hieronder vind je een aantal tips die je kunt volgen om jouw loungeset het hele jaar te laten stralen:

Verwijder regelmatig vuil en stof:

Veeg de loungeset regelmatig af met een zachte, vochtige doek om vuil en stof te verwijderen. Gebruik geen schurende materialen zoals staalwol, schuursponsjes of schuurpapier omdat dit krassen op het oppervlak kan veroorzaken.

Maak je kussens schoon:

Als de kussens vlekken hebben, maak ze dan schoon met een mild reinigingsmiddel en een zachte borstel. Spoel de kussens grondig af met water en laat ze volledig drogen voordat je ze terugplaatst op de loungeset.

Onderhoud van het frame:

Aluminium loungesets zijn duurzaam en vereisen weinig onderhoud. Controleer regelmatig de schroeven en bouten en draai ze indien nodig aan om te voorkomen dat de loungeset wiebelt of kraakt.

Bescherm tegen weersinvloeden:

Hoewel aluminium loungesets goed bestand zijn tegen de elementen, is het een goed idee om ze te beschermen tegen regen, wind en zonlicht. Als je de set niet gebruikt, dek hem dan af met een waterdichte hoes.

Bewaar de kussens binnenshuis:

Wanneer je jouw loungeset niet gebruikt, bewaar de kussens dan op een droge plek om ze te beschermen tegen de elementen en verkleuring door de zon.

Teak elementen onderhouden:

Teakhout is een prachtige houtsoort en populair omdat het ontzettend sterk is en makkelijk water kan verwerken. Om je teak er altijd cool uit te laten zien, zijn er een paar dingen die je kunt doen:

  • Maak je teak regelmatig schoon met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen.
  • Leg geen hete spullen direct op het teakhout en pas op met gekleurde drankjes, zoals rode wijn of koffie.
  • Geef je teakhout af en toe wat liefde door het te behandelen met teakolie om de natuurlijke kleur en glans te behouden. Breng de olie aan met een doek en volg de richting van de houtnerf.
  • Schuur indien nodig: Als je teakhout vlekken of verkleuringen heeft, schuur het dan lichtjes met fijn schuurpapier in de richting van de houtnerf. Veeg het stof weg en breng teakolie aan.
  • Houd er rekening mee dat teakhout na verloop van tijd grijs kan worden door blootstelling aan de elementen. Dit is een natuurlijk proces en heeft geen invloed op de duurzaamheid of kwaliteit van het hout.

Keramieken tafelbladen onderhouden:

Onze keramische bladen zijn een type kunstmatige steen dat wordt geproduceerd door het samenvoegen van verschillende natuurlijke grondstoffen. Deze grondstoffen worden gemengd en samengeperst onder hoge druk en bij zeer hoge temperaturen tot een dichte, keramische plaat geperst. Onze bladen hebben verschillende voordelen ten opzichte van natuursteen en andere materialen. Ten eerste is het een zeer duurzaam materiaal dat bestand is tegen krassen, vlekken, hitte en UV-straling. Het is ook bestand tegen vorst en bevriezing, waardoor het geschikt is voor buitentoepassingen. Bovendien zijn onze bladen hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken, omdat het geen poriën heeft en dus geen vuil en bacteriën kan opnemen. Dit maakt het een ideale keuze voor toepassingen buiten.

Ten slotte is het een milieuvriendelijk materiaal omdat het gemaakt is van uitsluitend natuurlijke grondstoffen en het productieproces weinig afval genereert. Het is ook volledig recyclebaar, wat betekent dat het aan het einde van de levensduur kan worden gerecycled en opnieuw gebruikt.

Om ervoor te zorgen dat jouw tafelblad er lang mooi uit blijft zien, is het echter belangrijk om enkele eenvoudige onderhoudsrichtlijnen te volgen:

  • Ten eerste adviseren we je het tafelblad regelmatig schoon te maken met een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel. Dit helpt om vuil en vlekken te verwijderen en het oppervlak er het hele jaar mooi uit te laten zien. Vermijd het gebruik van agressieve of schurende reinigingsmiddelen, omdat deze het oppervlak kunnen beschadigen. 
  • Als er vlekken op het tafelblad zitten, kun je proberen deze voorzichtig te verwijderen met een pasta van zuiveringszout en water. Breng de pasta aan op de vlek en laat deze enige tijd intrekken voordat je het met een zachte borstel of doek wegveegt. Herhaal dit indien nodig, maar wees voorzichtig om niet te hard te schrobben, dan kun je blad beschadigen. 
  • Een ander belangrijk punt is om hete pannen of voorwerpen niet direct op het tafelblad te plaatsen, omdat dit het materiaal kan beschadigen. Gebruik in plaats daarvan onderzetters of placemats om het oppervlak te beschermen. 
  • Tot slot bevelen we je aan om het tafelblad regelmatig te behandelen met een beschermend product dat speciaal is ontworpen voor keramieken bladen.

Wij adviseren je om deze onderhoudsinstructies goed te bewaren, zodat je onze tips altijd nog eens na kunt lezen. Let er ook op dat het voor de garantie van belang is dat je onze instructies nauwkeurig opvolgt. 

Heb je verder nog vragen, neem dan contact op met onze Customer Care afdeling via klantenservice@lanterfant.com

Kunnen we je ergens mee helpen?

Ontvang meer om over te Lanterfanten
Vul jouw e-mailadres in en ontvang inspiratie en wij zorgen dat je als eerste op de hoogte bent van onze acties.