Wachtwoord vergeten
Vul je email in en dan krijg je van ons een link om een nieuw wachtwoord aan te maken
close
Inloggen
Log in om jouw persoonlijke gegevens te zien
Wachtwoord vergeten
Vul je email in en dan krijg je van ons een link om een nieuw wachtwoord aan te maken

Welkom op onze geheel vernieuwde website

De officiële thuisbasis van het nieuwe Lanterfant. Voel je vrij, ontspan, en laat ons je het verhaal vertellen van hoe wij deze iconische merknaam weer tot leven hebben gebracht. De naam Lanterfant kan voor sommigen een bekende klank hebben, en dat is geen toeval. Lanterfant heeft namelijk een rijke geschiedenis, maar het oude bedrijf met deze naam heeft eind vorig jaar helaas zijn activiteiten moeten staken. Wij zijn echter een geheel ander bedrijf, met nieuwe mensen, nieuwe ideeën, maar dezelfde passie voor wat Lanterfant altijd heeft vertegenwoordigd.

We hebben de merkrechten van Lanterfant overgenomen, niet om te teren op het verleden, maar om er een stralende toekomst aan te geven. Onze missie is om de geest van Lanterfant te eren terwijl we met een frisse blik een geheel nieuwe collectie hebben opgezet. Ons team is enthousiast en vastberaden om  iedereen die van Lanterfanten houdt te voorzien van prachtige producten, niet door te rusten op oude lauweren, maar door nieuwe en spannende wegen in te slaan. We zijn jong van geest, innovatief, en staan te popelen om je te laten zien wat we voor jou in petto hebben.

We zijn trots dat we de kans hebben om deze gave merknaam nieuw leven in te blazen. Het is een eer om het stokje over te nemen en deze prachtige merknaam weer te laten stralen. Met respect voor de historie, maar vooral met onze blik op de toekomst, zetten we Lanterfant weer op de kaart.

Lanterfant is terug, en we zijn beter dan ooit. Sluit je aan bij ons avontuur en laten we samen genieten van de kunst van het Lanterfanten!

Lanterfant is meer dan alleen een tuinmeubelmerk – het is een lifestyle.

Bij Lanterfant gaat het allemaal om het creëren van de ultieme ontspanningservaring in je eigen achtertuin. Of je nu wilt luieren op een loungeset met een goed boek, wilt zonnen op een ligstoel of gezellig wilt barbecueën met vrienden en familie aan een eetset, Lanterfant heeft de perfecte meubelen voor elk moment.

Het Lanterfant-team gelooft dat de beste momenten in het leven worden doorgebracht in de buitenlucht, omringd door de natuur en de mensen van wie je houdt. Daarom ontwerpen ze hun meubelen met oog voor detail, comfort en duurzaamheid. Ze maken gebruik van hoogwaardige materialen en hebben een uitgebreid assortiment aan stijlen en kleuren om aan elke smaak en elk budget te voldoen.

Het is de kunst van het luieren, het plezier van het buiten zijn en het genieten van de kleine dingen in het leven. Bij Lanterfant draait het allemaal om het vinden van balans en het creëren van een oase van rust in je eigen achtertuin. Dus waar wacht je nog op? Word een echte lanterfanter en geniet van het buitenleven met Lanterfant!

De geschiedenis van het Hollandse tegeltje

Nederlandse tegeltjeswijsheden zijn een kenmerkend onderdeel van onze cultuur en geschiedenis. Deze kleine, vierkante tegeltjes met daarop spreuken, gezegden en wijsheden, hebben een lange geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw.

Oorspronkelijk werden deze tegeltjes met de hand beschilderd en waren ze vooral bedoeld als decoratie voor huizen en gebouwen. In de 17e eeuw begonnen ambachtslieden ze te produceren in grote aantallen, waardoor ze betaalbaarder werden en in meer huizen verschenen. In de 18e en 19e eeuw werd de productie verder gestandaardiseerd en werden ze ook voorzien van afbeeldingen en decoraties.

Maar het zijn vooral de wijsheden die deze tegeltjes zo geliefd maken. Vaak zijn ze kort en bondig, maar toch diepgaand en inspirerend. Sommige wijsheden zijn tijdloos en gelden nog steeds, terwijl andere juist een reflectie zijn van de tijd en cultuur waarin ze zijn ontstaan.

Denk bijvoorbeeld aan “Oost west, thuis best”, “Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd”, “Wie goed doet, goed ontmoet” en “Beter een goede buur dan een verre vriend”. Deze en vele andere spreuken zijn inmiddels zo bekend geworden dat ze haast iconisch zijn geworden voor de Nederlandse cultuur.

Tegenwoordig zijn de tegeltjes nog steeds populair als decoratie in Nederlandse huizen, maar ook in het buitenland. Ze zijn niet alleen verkrijgbaar in de traditionele blauw-witte uitvoering, maar ook in kleur en met moderne afbeeldingen en designs.

Kortom, de geschiedenis van Nederlandse tegeltjeswijsheden is een vrolijk en kleurrijk verhaal dat nog steeds voortleeft in onze huizen en harten.

Onze 10 beste Lanterfant tips:

1. Ga iets doen wat je helemaal te gek vindt, zoals chillen met je favoriete tunes, een goeie film kijken, of lekker dagdromen.
2. Maak je chill-ruimte super cozy, met fluffy kussens, dekens en kaarsjes.
3. Schakel je telefoon en laptop uit zodat je niet afgeleid wordt door notificaties en berichtjes.
4. Forget about goals, baby! Laat de tijd gewoon wegtikken en geniet van het moment.
5. Don’t overthink it, just go with the flow en laat je geest vrij rondzwerven.
6. Zorg voor snacks en drankjes om jezelf te verwennen tijdens je chill-sessie.
7. Maak geen afspraken of deadlines zodat je geen stress hebt om iets te doen.
8. Focus op één ding tegelijk en laat multitasken voor wat het is.
9. Neem af en toe een break om te daydreamen en je gedachten te laten gaan.
10. Geef jezelf de toestemming om te relaxen en laat die schuldgevoelens los, want jij verdient een chill-sessie!

Kunnen we je ergens mee helpen?

Ontvang meer om over te Lanterfanten
Vul jouw e-mailadres in en ontvang inspiratie en wij zorgen dat je als eerste op de hoogte bent van onze acties.